?

Log in

 
 
06 December 2006 @ 11:00 pm
Imbieriniai sausainiai  


Imbierinius sausainius Kalėdoms galima išsikepti jau dabar, laikyti patariama uždarytus sandarioje dėžutėje. 
1 šaukštas malto imbiero (aš pirkau nedžiovinto imbiero šaknį, sutarkavau ir dėjau taip pat vieną šaukštą su kaupu)
1 šaukštelis muskato (malto, bet deja jo neradau net ir Akropolio maximoje, galima iš bėdos apseiti ir be jo)
1 šaukštelis  gvazdikėlių (taip pat smulkiai malto, juos pardavinėja žiedynais, o kavamalės neturiu tai apie 15 min darbavausi su trintuve)
1 šaukštelis cinamono (ačiū Dievui jį parduoda maltą)
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos (patartina gerai ištirpinti šaukšte vandens)
1 stiklinė sviesto (taip, reikia išlydyti ir pamatuoti)
6 stiklinės  miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus (taip pat pakaitinti kol pasidarys skystas)
2 kiaušiniai
žiupsnelis vanilinio cukraus 

Atskirai sumaišoma sviestas, medus, kiaušiniai ir atskirai sausi produktai - miltai, prieskoniai, cukrus. Vėliau abi masės sumaišomos ir minkoma tešla, jei limpa prie rankų, dedama papildomai miltų, kol tešla taps vientisa ir nelimpanti. Dedama valandai į šaldytuvą.
Atvėsintą tešlą iškočiojame 3 mm storio sluoksniu, pjaustome arba išspaudžiame sausainius formelėmis. Kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi ir sudėliojame sausainius. Kepti reikia 15 minučių iki 200 laipsniu C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas dar gali skirtis nuo orkaitės, jie kepami iki gražaus parudavimo, reikia nepalikti be priežiūros, gali greitai sudegti. Pagal šį receptą sausainių kiekis išeina nemažas, mums gavosi 6 skardos, bet deja Kalėdų šie sausainiai nebesulaukė;)
 
 
 
sizike: ziemuzesizike on December 7th, 2006 07:12 pm (UTC)
man visada buvo idomu su tais imbieriniais, nes tokius anyzinius kaip Skony ir Kvape tai jau moku pagaminti :)
tai va, klausimas, o sitie imbieriniai gaunasi ploni kaip Skony ir Kvape ar iskyla?
kvankshtkvanksht on December 8th, 2006 05:58 am (UTC)
Siaip neiskyla, o del plonumo, tai priklauso kaip iskociosi, kuo ploniau, tuo trumpiau reikes kepti. Tie is Skonio ir kvapo imbieriniai tai tamsesni buna, o del skonio tai jau nebepamenu, labai anuos seniai ragavau. Bet vis vien tikrai siulau pabandyti issikepti. Atidarius dezute kur laikau situos sausainius tai kvapas pasakiskas;)
Stiprus ketvertasmaturegirl on December 20th, 2006 05:39 pm (UTC)
Parašyk, prašau, anyžinių receptą :)
(Anonymous) on December 31st, 2009 07:44 am (UTC)
taip būtinai!!!!
parašykite prašau anyžinių sausainiukų receptą!!! :)

Ačiū!!! :)
anaiptolanaiptol on December 8th, 2006 05:58 am (UTC)
ei, reikia dar pateikti nuklausytus eksperto žodžius:)
marčius: "kąą, jų dar yra?? ir tu man nesakei??"
kvankshtkvanksht on December 8th, 2006 06:00 am (UTC)
hahah;)) jo jo
sizike: sermuksniu uogienesizike on December 29th, 2006 08:19 pm (UTC)
labai skanus sausainiai :) isbandziau jau recepta - liuks. bet pasakysiu, ta tesla dar nekepta taip svaiginanciai kvepia, kad atrodo geriau uz bet kokius sausainius :D
(Anonymous) on December 31st, 2009 07:35 am (UTC)
gal sodos turėtų būti daugiau?
Man kyla klausimas, kodėl tik vienas šaukštelis sodos?
tiek daug miltų, tokie kiekiai, ir tik šaukštelis????
Hmmmmmmmm

Kyla klausimas didelis...
taip pat noriu paklausti, ar gesinama soda ar ne? :)

Ačiū!!! :)